Prestaties leveren in de wielersport

De motor zegt nee tegen vervuiling. Je zult geen parkeerproblemen hebben. Bovendien is fietsen goed voor de gezondheid en goedkoop in onderhoud. Dit zijn slechts enkele redenen waarom wij fietsen.

De voor- en nadelen van fietsen

De grootste nadelen van fietsen zijn de hoge snelheid van auto's en de perceptie van gevaar door het gebrek aan respect voor fietsers, waardoor het een probleem is om mensen over te halen er gebruik van te maken.

Vermindert stressniveaus en verbetert de stemming. Helpt de motorische coördinatie te verbeteren. Verbetert de ademhaling en het cardiovasculaire systeem. Contra-indicaties voor de beoefening van deze beweging zijn mensen met knieproblemen om verslechtering van de gezondheid te voorkomen. Aangezien dit een gebied is waar gewicht wordt gedragen en inspanning wordt geleverd, wordt het niet aanbevolen voor mensen met blessures of ongemak. Tendonitis in de handen en armen zijn belangrijk voor de vorming van het lichaam.

Vrouwen en fietsen

Fietsen kan de gevoeligheid van de genitaliën en andere seksuele gezondheidsproblemen bij vrouwen verminderen, vooral wanneer het stuur lager staat dan de zitting. De constante druk van een fietszadel kan problemen veroorzaken met het bekkengevoel. Een vrouw kan niet langer dan dat op een fiets blijven om reproductieve gezondheidsredenen.

Wat is beter, lopen of fietsen?

Eigenlijk verbrandt wandelen meer vet dan fietsen. Natuurlijk, omdat het een gewichtdragende activiteit is. Afvallen gaat over het verhogen van het aantal calorieën dat je verbrandt ten opzichte van het aantal calorieën dat je per dag consumeert. Een goede afweging van de voor- en nadelen helpt ons meestal de juiste beslissing te nemen, maar we moeten er niet van uitgaan dat de gekozen optie geen nadelen heeft of dat alleen de nadelen worden afgewezen.
Leer goed te ademen. Let op je traptechniek. Leer snelheid te gebruiken. Let op je houding en volg de instructies van de coach en heb plezier in je training.